Τι κάνουμε με το σύστημα ΚΝΧ

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΝΧ

Με την ίδια λογική των διακοπτών της συμβατικής εγκατάστασης, υπάρχουν διακόπτες στους διάφορους χώρους, απο τους οποίους μπορούμε να ελέγχουμε αυτά που επιθυμούμε στην συγκεκριμένη θέση: φώτα, ρολά, θέρμανση, μουσική, αυτόματο πότισμα, και ότι άλλο φανταστείτε. Απλά με το πάτημα του πλήκτρου ανάβει το φώς, κατεβαίνει το ρολό κτλ.
Πλέον, τα πάντα είναι συνδεδεμένα σε ένα κοινό δίκτυο bus και μπορούν να ελεγχθούν ηλεκτρονικά.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα απο όλα είναι πως είσαστε ιδιοκτήτες του απλού προγράμματος διαμόρφωσης & προγραμματισμού της κατοικίας σας και δεν έχετε ΚΑΝΕΝΑΝ ανάγκη (ούτε ακόμα και εμάς) για οποιαδήποτε αλλάγή θελήσετε.

Δεν αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε ως τώρα. Εξυπνο είναι να κάνεις με απλό τρόπο αυτό που θέλεις. Υπάρχουν διακόπτες, πατώ πλήκτρο, ελέγχω φώς, ρολό, ήχο; εσείς αποφασίζετε.

Ο διακόπτης έχει ένδειξη λειτουργείας (led). Πόσες φορές αναρωτηθήκατε αν ανάψατε ή σβήσατε το συγκεκριμένο φως στον κήπο? Το led πάνω στον διακόπτη θα δείξει αν είναι αναμένο ή σβηστό χωρίς να έχετε οπτική ένδειξη του καταναλωτή. Το ταμπελάκι αναγραφής λειτουργείας (προαιρετικό) θα βοηθήσει εσάς και τους επισκέπτες σας να διαβάσετε τι ελέγχει ο διακόπτης …απλά πράγματα.

Δυνατότητες σεναρίων. Υπάρχουν πολλά σενάρια που μπορείτε να σκεφτείτε πχ. φεύγω = κλείνω όλα φώτα, ρολλά, θέρμανση κτλ. Καληνύχτα = κλείνω ρολά, βάζω συναγερμό μετά απο 5′ φώτα κτλ. Απεριόριστες δυνατότητες στην αρχή και φυσικά αλλαγών στο μέλλον.

Κάθε διακόπτης (σε κάθε καταναλωτή) μπορεί να πάρει χρονοκαθυστέρηση. Πατώ διακόπτη, ανάβει φώς διαδρόμου για 5 λεπτά μετά σβήνει μόνο του (απλή λειτουργία χωρίς ανιχνευτή κίνησης)

Ο κάθε διακόπτης είναι προγραμματιζόμενος. Αυτό σημαίνει πως αν σε κάποιο διακόπτη δεν μας αρέσει η παρούσα λειτουργία του, απλά τον προγραμματίζουμε αλλιώς

Δεν υπάρχει διαχωρισμός στο τί μπορεί να κάνει ο διακόπτης. Μπορεί να ελέγχει φώς ή ρολό ή σενάριο ή θέρμανση ή χρονοδιακόπτη, τα πάντα. Πρακτικά κανένας περιορισμό σε πιθανές αλλαγές που θελήσετε στο μέλλον ώστε το σπίτι σας να είναι ακριβώς έτσι όπως το θέλετε.

Δεν υπάρχει η έννοια αλλέ-ρετούρ που πρέπει να την προαποφασίσουμε, ΟΛΟΙ οι διακόπτες είναι προγραμματιζόμενοι (δηλαδή και αλλέ-ρετούρ) με ότι θέλουμε πχ. μπορούμε στην αρχή του χώλ σε διακόπτη να ανάψουμε το φώς και στο τέλος του χώλ να σβήσουμε το φώς απο άλλο διακόπτη. Μπορεί ταυτόχρονα ένας διακόπτης στο σαλόνι να ελέγχει το φώς αυτό (βλέπουμε το led αναμένο αν είναι ανοιχτό το φώς).

Θέρμανση. Δεν χρειάζετε να καλωδιώσετε ξεχωριστά τους θερμοστάτες στους χώρου της κατοικίας σας, αυτοί εμπεριέχονται στους διακόπτες. Επιπρόσθετα εάν δεν βολεύει η θέση του (πχ. κοντα σε εξωτερικό τοίχο ή πάνω απο σώμα κτλ) απλά του αλλάζετε θέση με κάποιον άλλο διακόπτη στο δωμάτιο… Πλεόν η θέρμανση μπορεί να ελεγχθεί απο οποιοδήποτε σημείο μέσα στο σπίτι και το κυριότερο μπορούμε κεντρικά να έχουμε εποπτεία τι και που είναι αναμένο/σβηστο. Παραδειγμα : στο σαλόνι έχουμε ένα διακόπτη που δείχνει (και μπορώ να ελέγξω) τι θέρμανση υπάρχει στο υπόγειο και στο ισόγειο και στον όροφο και στην σοφίτα. Αμεσα απο τον καναπέ μου μπορώ να δω και να διαφοροποιήσω καταστάσεις θέρμανσης χωρίς να χρειαστεί να γυρίσω το σπίτι.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ

 • Η λογική του συστήματος δουλεύει αυτόματα στο παρασκήνιο ώστε να μας εξοικονομήσει χρήματα αλλά και να μας διευκολύνει την ζωή. Παραδείγματα :
  – Τα φώτα θέσεως περιβάλλοντα θα ανάψουν/σβήσουν αυτόματα στο σούρουπο / αυγή.
  – Δεν χρειάζεται κάθε βράδυ να γυρνώ όλο το σπίτι ρυθμίζοντας. Επιλέγοντας το σενάριο “καληνύχτα” το σύστημα θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έχω ορίσει (ρολά, συναγερμός, θέρμανση, φώτα μετά απο λίγο, φώτα περιβάλλοντα, ελεγχόμενες πρίζες κτλ). Για αυτούς που …ξεχνάνε εάν υπάρχει παρουσία το απόγευμα & δεν ανιχνεύσει κίνηση στην κατοικία για 1 ώρα μετά τις 23:00, θα το εκτελέσει μόνο του εάν είναι ρυθμισμένο σε “auto-mode”
  – Η θέρμανση θα χαμηλώσει/διακοπεί εάν αφήσουμε πάνω απο 10′ ανοιχτό κάποια πόρτα/παράθυρο. Θα ενεργοποιηθεί πάλι όταν κλείσουμε παράθυρο
  – Η θέρμανση θα διαμορφωθεί αυτόματα ανάλογα με τις συνθήκες κατοικίας / ύπνου / απουσίας κτλ
 • Οι οθόνες αφής θα μας επιτρέψουν να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα και φυσικά έλεγχο όλης της κατοικίας χωρίς να χρειάζεται να πάμε στον κάθε χώρο να δουμε τι είναι ανοιχτό κλειστό κτλ
 • Ο web server μπορεί να βγάλει την εικόνα και να έχουμε τον έλεγχο της κατοικίας μας απο το internet και απο το laptop, απο το κινητό μας κτλ. Μπορούμε να δούμε τι θερμοκρασία έχουμε στου χώρους μας, αν έχει ζεστό νερό, αν είναι κάτω τα ρολλά και πολλά άλλα.
 • Το σύστημα θα μας ενημερώσει αυτόματα αν η στάθμη του πετρελαίου είναι σε οριακά επίπεδα, θα μπορούμε σε μια οθόνη να δούμε την ημερήσια, μηνιαία κατανάλωση ρεύματος, νερού κτλ.
 • Το σύστημα θα μας ενημερώσει αυτόματα αν έχει ενεργοποιηθεί συναγερμός παραβίασης, αν υπάρχει πλυμμήρα, ή αν υπάρχουν άλλοι παράγοντες εκτακτης ανάγκης που εμείς θα σκεφτούμε και θα ορίσουμε. Απλά με ένα sms στο κινητό μας.
 • Το KNX-cloud θα μας στείλει sms όταν υπάρχουν alarms (φωτιά, πλυμμήρα, άνεμος, βροχή, παραβίαση κτλ), θα μας στείλει εικόνα με e-mail όταν κάποιος πατήσει το κουδούνι ή απλά όταν λείπουμε και ανιχνεύσει κίνηση στην ιδιοκτησία μας.
 • Κατα την διάρκεια της νύχτας μπορεί να ανάβει απαλά και σταδιακά το φώς στο διάδρομο όταν ανιχνεύσει κίνηση σε αυτόν. Επιπρόσθετα σε διάφορους χώρους (πχ wc, walk-in closets αλλά και όπου αλλού επιθυμούμε) μπορεί να μην υπάρχει διακόπτης καθόλου και απλά να ενεργοποιείται ο φωτισμός με την παρουσία μας.
 • Κατα την διάρκεια της νύχτας και αν αντιληφθούμε / ακούσουμε ύποπτες κινήσεις μπορούμε απο ένα πλήκτρο διακόπτη δίπλα στο κρεβάτι μας (αλλά και απο ασύρματο RF button) να ενεργοποιήσουμε σενάρια πανικού (αναβόσβησμα φώτα σε όλη την κατοικία / περιβάλλοντα, σειρήνα, sms σε συγγενείς κτλ). Μπορεί να λειτουργήσει προσθετικά του οποιουδήποτε συναγερμού ή και σε συνεργασία με αυτόν.
 • Αν το σύστημα αντιληφθεί βροχή μπορεί να αναβάλλει το αυτόματο πότισμα για την επόμενη ημέρα ώστε να εξοικονομήσουμε το νερό. Παρομοίως αν το σύστημα αντιληφθεί δυνατό άνεμο μπορεί αυτόματα να σηκώσει τις τέντες ώστε να μην καταστραφούν.
 • Η εξοικονόμηση ενέργειας συνυπολογίζοντας θέρμανση, ηλεκτρική ενέργεια είναι σημαντική ακόμα και σε συστήματα θέρμανσης μέσω αντλιών θερμότητας & ενδοδαπέδια !!!
 • Real Time ελέγχος / σύγκριση θερμοκρασιών (εξωτερικής, ηλιακών πανέλων & ηλιοφάνειας, λέβητα πετρελαίου με αντιστάθμιση, boiler & buffer 1T, εσωτερικής θερμοκρασίας σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά κτλ) έχουν δώσει ΑΡΙΣΤΑ αποτελέσματα εξοικονόμησης.

MICRON HELLAS

Η MICRON HELLAS ιδρύθηκε πριν περίπου 40 χρόνια με στόχο την άμεση και άριστη εκπροσώπηση της πολυκατοικίας σας. Σήμερα,συνδυάζοντας τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και τους πιο έμπειρους συνεργάτες, στοχεύει στην καθημερινή σας διευκόλυνση όσον αφορά τη διαχείριση της πολυκατοικίας

24410 29127 - 21291

micronhellas@gmail.com

Ηρωών Πολυτεχνείου 13, Καρδίτσα, 43100 (4ος ορ.)

TOP